Svjedočanstvo ljubavi prema životu

Nakon što je samo u godinu dana od izlaska u Italiji prodana u više tisuća primjeraka, knjiga "Rođeni smo i nikada ne ćemo umrijeti. Svjedočanstvo Chiare Corbelle Petrillo", u izdanju Glasa Koncila, ugledala je svjetlo dana i na hrvatskom jeziku. Autori su Simone Troisi i Cristiana Paccini, dugogodišnji bliski prijatelji Chiare i njezina supruga Enrica. Na hrvatski jezik preveo ju je vlč. Borna Puškarić.

Knjiga govori o životu žene i majke koja se pred smrću nije predala, već je postala znak nade za svakog čovjeka, donoseći svjedočanstva onih koji su ju poznavali i koji su s njom dijelili duboko iskustvo vjere. Chiara Corbella Petrillo umire u dvadeset i osmoj godini života, od karcinoma na jeziku, otkrivena u petom mjesecu njezine treće trudnoće. No odgađa liječenje, misleći prije svega na dobro djeteta koje nosi.

Chiarin životni put, kao i onaj njezina supruga Enrica i sina Francesca (te njegove starije sestre i brata, koji su već postali stanovnici neba), dotaknuo je tisuće ljudi u Italiji i šire. Stranice knjige o Chiari Corbelli Petrillo donose svjedočanstvo žene koja umire, ostavljajući iza sebe muža i sina, da je život nevjerojatan dar i da nasljedovati Krista i u patnji otvara put prema svjetlosti.

Knjiga "Rođeni smo i nikada ne ćemo umrijeti. Svjedočanstvo Chiare Corbelle Petrillo" može se po cijeni od 75 kuna naručiti putem interneta, telefonom na broj 01/4874 315, nabaviti u Glasu Koncila na Kaptolu 8 u Zagrebu ili u bolje opskrbljenim knjižarama.  (GK)

Knjiga koja je pred vama nije samo priča o životu jedne žene koja je umrla na glasu svetosti. Knjiga je to o ljubavi prema životu, o životu općenito. Prateći život Chiare Corbelle Petrillo, učimo kako živjeti s pouzdanjem u Božji plan, kako odnos s Bogom svaku situaciju okreće na dobro, kako Crkva hrani vjeru pojedinca i kako Bog može preobraziti život ako smo otvoreni djelovanju njegove milosti.
Iz predgovora hrvatskomu izdanju don Jakova Rađe