EDUKACIJA O PRIRODNOM PLANIRANJU OBITELJI

 
Poštovani supružnici i zaručnici!
 
Srdačno Vas pozivamo na jednodnevnu edukaciju o plodnosti muškarca i žene i prirodnom planiranju obitelji.
 
Ako želite biti otvoreni životu i živjeti ispunjeni bračni intimni odnos, a ne biti u nekom strahu i razmišljati o tome kako se morate "zaštiti", svakako se prijavite i u jednom danu naučite kako obogatiti svoj bračni odnos i ljubav.
 
Ne živite u neznanju i opterećenosti, nego u slobodi i otvorenosti!
 
Edukacija primjenom Billingsove ovulacijske metode, koju je u posljednjih godinu i pol završilo gotovo četiristo polaznika, održava se u dva termina: 25. ožujka i 8. travnja 2017.
 
 
SADRŽAJ
Poznavanje znakova vlastite plodnosti za svaku ženu ili djevojku predstavlja dio poznavanja i poštivanja same sebe. Bračnom paru suvremeno znanje o plodnosti omogućuje da planira obitelj na prirodan, jednostavan i djelotvoran način, a koji istodobno pospješuje njihovu međusobnu ljubav i ljubav prema djeci. Pored upoznavanja prirodnog planiranja obitelji i njegovih dobrobiti za brak i obitelj, na edukaciji će biti govora i o utjecaju kontracepcije na plodnost te o problemima i liječenju neplodnosti.
 
ORGANIZATORI
Edukaciju provodi Centar za prirodno planiranje obitelji, stručna organizacija ovlaštena za Hrvatsku od Svjetske organizacije za Billingsovu ovulacijsku metodu WOOMB, u suradnji s Uredom za obitelj Zagrebačke nadbiskupije i Nadbiskupijskim pastoralnim institutom u Zagrebu. Predstavit će se i organizacija FertilityCare Hrvatska.
 
NAKON EDUKACIJE
Za pomoć u daljnjem praćenju plodnosti i primjeni metode na raspolaganju je individualna poduka s ovlaštenim podučavateljicama Centra za prirodno planiranje obitelji.
U travnju i svibnju će biti organiziran tečaj za podučavateljice Billingsove metode za sve zainteresirane koji sada prođu ili su već prošli ovu jednodnevnu edukaciju.
 
TROŠKOVI
Iznos kotizacije pokriva minimalne troškove kako bi edukacija bila svima dostupna. Želja nam je što većem krugu ljudi približiti ljepotu ljudske spolnosti i plodnosti, predanog bračnog odnosa i otvorenosti novom životu.
 
INFORMACIJE I PRIJAVE
•     mjesto: Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29a, Zagreb
•     vrijeme: jedna od dvije subote po izboru:   
1.mogućnost: 25.03.2017. od 9 do 17h
2.mogućnost: 08.04.2017. od 9 do 17h
•     kotizacija (plaća se na tečaju): 80 kn za pojedince, 120 kn za bračni ili zaručnički par
– uključeni tiskani materijali i okrjepa u vremenu pauze
•     nije uključena knjiga „Billingsova metoda“ (50 kn) – preporučujemo kupiti na tečaju
•     prijave: do 22.03.2017. ispuniti obrazac za prijavu na www.ppo.hr  
(bračni i zaručnički parovi ispunjavaju zajedničku prijavu)
•     dodatni upiti: na e-mail info@ppo.hr
•     ponijeti: pribor za pisanje i brisanje, crvenu, zelenu i žutu bojicu
•     napomena: ako dolazite s malim djetetom, bilo bi dobro da ste prisutni oboje supružnika da se po potrebi možete izmjenjivati; ima mjesta i u zgradi i vani za šetnju i igru.
 
Radujemo se Vašem dolasku te vas pozivamo da ovu obavijest prenesete svojim prijateljima!