Duhovna obnova za obitelji u župi sv Vida u Brdovcu

Uoči treće nedjelje Došašća, obiteljska zajednica svetog Vida  iz Brdovca sa svojim župnikom velečasnim Danijelom Hačkom, organizirala je duhovnu obnovu za bračne parove i obitelji.

Duhovna obnova započela je svetim misnim slavljem koje  predslavio prečasni Mislav Kutleša, povjerenik za pastoral braka i obitelji Zagrebačke nadbiskupije u koncelebraciji sa  domaćim župnikom velečasnim Hačkom i asistencijom trajnog đakona Marijana Spehnjaka.

Okupljenim bračnim parovima ali i svim članovima župne zajednice prečasni Kutleša je govorio o obitelji kroz prizmu Isusove posljednje večere, odnosno razgovora koji je Isus vodio sa svojim učenicima.

 Ključna riječ koju je predvoditelj proveo kroz čitav nagovor bila je riječ služenje kojom Isus poziva svoje učenike na njihovo poslanje. Ali isto tako, riječ služenje je ključ obiteljskog života koji se temelji ljubavi, vjeri, povjerenju i žrtvi. Jer čovjek se najbolje ostvaruje kada se žrtvuje za drugoga, kad se daje, jer kad se žrtvujemo postajemo kreativniji a dajući se postajemo osjećajniji.

Na kraju prečasni Mislav je pozvao sve prisutne na čitanje svetog Pisma, te se osvrnuo na poslanicu sv Pavla Efežanima, sugerirajući čitanje svetog Pisma, ne u kontekstu tradicije ili običaja nego u cjelovitosti Isusove poruke, radosti i nade te jedinstva u ravnopravnosti.

Duhovna obnova završila je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koji je predvodio trajni đakon Marijan Spehnjak.

Marijan Spehnjak